i krig och kärlek – Caroline & Leffe Grimwalker

Tagline: Den värsta släktsammankomsten någonsin – och du är bjuden!

 Summering: Kan kärleken övervinna allt? Efter tre års äktenskap är överklasstjejen Sara och snickaren Stefan fortfarande ett passionerat par. Hittills har de överlevt såväl IKEA-besök som svärmor Katarina Riddarstolpes högljudda misstanke att Stefan enbart är ute efter pengar. Men på sista tiden har rosenskimret ersatts av tvivel. Nu är det dessutom dags för den årliga släktsammankomsten, som i ärlighetens namn kräver konstant salongsberusning för att man ska orka genomlida den. I år behövs definitivt något riktigt starkt, för i takt med att gästerna anländer blir sprickorna i den annars så oklanderliga fasaden fler och fler då Sara och Stefan gör allt för att sabotera för varandra. Det blir inte mindre komplicerat då det visar sig att gästernas bagage innehåller många hemligheter. Dessutom verkar en tjuv gå lös. Det här kan bara gå åt helvete …

Genre: Relationskomedi

Målgrupp: Kvinnor och män 35-55 år.

Liknande filmer/böcker: Tomten är far till alla barnen, Full frys med Stefan och Krister, Nilecity 105.5,Trading places (1983).

Teman: familjehemligheter, droger, HBTQI, klasskillnader, sol-och-vårare, unga mammor, tablettberoende, okända pappor, rasism, ombytta roller

Släppt: September 2016

Recensioner i appen:

“Helt underbart skruvad”

“En knasig berättelse som bjuder på många skratt”

“Hela serien är underbar. Anton [Körberg] är en suverän berättare. Har haft härligt sällskap medan jag skurit älgkött”

“Det finns INGEN, VERKLIGEN INGEN, bok eller serie som slår denna!!! Den är totalt jävla sinnessjukt rolig. Jag skratta högt och tårarna bara sprutade!! Jag har lyssnat om dem här 3 gånger, kommer att lyssna igen […]. Om ni inte lyssnar på denna så kommer ni gå miste om nått, det kan jag lova!!. Jag vill fortsätta lyssna, följa med på deras resa! BÄSTA!!!!!!!”

 

Huvudkaraktärer:

 Howard: En deprimerad bonsaifikus. Vår allvetande berättare som iakttar galenskapen som utspelar sig i Saras och Stefans hem utan att kunna fly därifrån. Under berättelsens gång får vi glimtar från Howards perspektiv.

Sara: 39 år, hemmafru, har varit ihop med Stefan i tre år, snabb i käften. Är överklass.

Stefan: 41 år. Har en egen byggfirma som gått i konkurs. Hade ett one night stand för 18 år sedan vilket resulterade i sonen Sebastian. Han har haft ständiga konflikter med mamman, Kicki. Har inte pengar för att betala nästa månads huslån och vill inte berätta för Sara hur det är ställt.

Sebastian: 18 år. Stefans och Kickis son. Har åkt in och ut på rehab. Arbetslös författare. Tillsammans med flickvännen Amartin. Har lovat Amartin att sluta knarka och planerar att fortsätta vara clean. Men han har behållt några ecstasytabletter bara för att känna sig trygg. Om han vet att de finns där kan han slappna av och inte tänka på knark hela tiden.

Amartin: 17 år. Sebastians flickvän. Feminist och vegan med arabiskt ursprung. Jobbar i pappas butik, åtminstone är det det hon säger, men i själva verket är hennes pappa en rik matvarugrossist. Är den smartaste i sällskapet. Är den som klurar ut det mesta. Är gravid men har inte berättat det för någon än och är orolig för om Sebastian kommer klara att vara en pappa.

Katarina (Topsy): Cirka 55 år (oklart) men påstår att hon är 45. Saras mamma. Plastikopererad och narcissistisk, har en pojkvän på 24 år. Är emot Saras och Stefans förhållande och påpekar gärna skillnaderna. Är beroende av valium och smärttabletter. Hon och Pålle har gift sig i hemlighet och de älskar varandra på riktigt men Katarina är rädd för vad hennes mamma Kristina ska säga.

Richard Jr: 65 år. Saras pappa, Katarinas exman. Nervös lagd och vill alltid vara till lags. Exman till Topsy och lever ihop med sin älskade hund Joppe. Gillar i hemlighet att klä sig i kvinnokläder.

 Martin: 44 år. Stefans bror som alltid varit den vildare av dem. Mytoman och har alltid en äventyrshistoria i bakfickan. Vill gärna få andra att tro att han varit framgångsrik pokerspelare, äventyrare, arkeolog och massa annat. Vill berätta för Stefan att han är ihop med Kicki, Sebastians mamma men lyckas inte riktigt då nya saker hela tiden kommer emellan.

Kicki: 40 år. Mamma till Sebastian. Frisör. Konflikträdd men vill alla väl. Hon inte vet vem av Stefan eller Martin som är pappa till Sebastian..

 Anna och Bengt: Stefans mamma och pappa. Jordnära och lugna. Pensionerade båda två. Bengt är nykter alkoholist efter att han varit med om en bilolycka då hans dotter, Stefans syster, dog. Stefan tror att det är Bengt som satt bakom ratten, men i själva verket var det dottern/systern. De har vunnit 14 miljoner på Lotto och vill berätta den glada nyheten och samtidigt försöka lappa ihop relationen med Stefan.

Kristina von Riddarstolpe: 84 år. Saras mormor och Katarinas mamma. Alkoholist. Är inte rasist men … Hon har gjort sig av med hela familjeförmögenheten på en scamartist i Afrika, som hon tror är militär och fast i Nigeria.

Paul (Pålle): Katarinas pojkvän, eller snarare man då de är gifta i hemlighet. Känd från Paradise hotel. En riktig charmör. Helt blåst utåt sett men rapporterar flitigt på sin blogg om släktsammankomsten till sina många läsare som bara vill ha mer. Skulle familjen få reda på hans blogg är han osäker på om Katarina vill ha honom så han måste hålla tyst.

Morris: 6 år. Siameskatt som har en dragning till saker som glittrar och ädla metaller och stenar.

 

Synopsis:

Avsnitt 1

Ett bråk mellan SARA och STEFAN som gått långt över gränsen. Svartsjukan glöder och de börjar jävlas med varandra genom att hälla diskmedel i varandras vattenglas och krympa en tvätt och nu står de beredda att flyga på varandra. Plötsligt ringer det på dörren. Utanför står SEBASTIAN och hans nya flickvän AMARTIN.

 

Avsnitt 2

Amartin hittar ecstasy i Sebastians väska.  Hon blir arg och ledsen. Amartin gömmer knarket i sin handväska men tappar två tabletter på golvet. Sebastian hittar inte sitt knark och börjar en fruktlös jakt på något som kan ge en high. Sara berättar om gåsamiddagen. Amartin mår oförklarligt illa och Sara blir varse om att Amartin är vegan. Vad ska Sara servera nu på gåsamiddagen? Sara och Amartin åker och handlar mat. Saras guldörhängen försvinner. En gåva från hennes mamma KATARINA, som hon bara bär i moderns sällskap. Ingen går säker för Saras misstankar.

 

Avsnitt 3

Saras mamma Katarina (Topsy) anländer med ung älskare, PÅLLE. Pålle vinner alla kvinnors hjärtan. Både Sebastian och Stefan blir svartsjuka. Sebastian fortsätter att leta efter knark. Amartins armband försvinner.

 

Avsnitt 4

Saras pappa RICHARD JR kommer med sin hund, JOPPE.  Sebastian letar efter knark/medicin. Richard Jr får ont i huvudet. Han rotar i Amartins väska och tar en ecstasytablett i tron att det är migräntabletter. Richard Jr blir hög, hittar Saras klänningar och börjar klä ut sig. Amartin upptäcker honom samtidigt som Sara ska hämta sin far. Amartin inser att Sara inte är redo för detta avslöjande och räddar Richard Jr genom att fejka att hon mår dåligt.  Joppe äter upp de två tabletterna som Amartin tappat på golvet, och dör efter en schysst tripp. Sara och Amartin hittar Joppe, får panik och lägger honom i frysen.

 

Avsnitt 5

Richard Jr hittar Joppe i frysen. Det ordnas med begravning, och Richard Jr klär sig i sina finaste (herr)kläder, men kan inte hitta sin klocka. Stefans föräldrar kommer lagom till begravning. Stefans föräldrar och Katarina har en akward dialog vid

grillen. Sara och Stefan fortsätter jävlas med varandra genom att måla mustascher på antika familjeporträtt och ersätta schampo med hårborttagningsmedel. Sara: jag vill skiljas …

 

Avsnitt 6

Stefans bror kommer ensam och säger att hans flickvän kommer senare, hon är ju läkare och är väldigt upptagen på sjukhuset. Sebastian letar efter knark och prövar att röka en orkidé utan framgång. Katarinas ring försvinner och hon misstänker Sebastian. Sebastian. Sebastians mamma KICKI dyker upp utan att Martin sagt att just hon är hans flickvän. Hon är ingen framgångsrik läkare och Kicki blir sårad: Skäms du för mig Martin?

 

Avsnitt 7

Saras halvgalna, rasistiska mormor KRISTINA är inte bjuden, men Stefan hämtar henne på

pin kiv. Mormor tror att Amartin är hemhjälp/personal och det blir en konflikt mellan de två. Kristina verkar väldigt upptagen med att prata i telefon på engelska. En man som ber om pengar. Amartin förstår hur det ligger till, det är en uppenbar scam.

 

Avsnitt 8

Dagen för middagen. Sebastian fortsätter sin fruktlösa jakt på knark. Alla är på dåligt humör. Värst humör har Amartin som griper tag i ett gammalt antikt gevär på väggen. Nu jävlar måste alla prata ut. Amartin skjuter upp i taket. Ett ynkligt ljud hörs från skotthålet och från vinden på våningen ovanför.

 

Avsnitt 9

De går upp på vinden och hittar katten Morris som med nöd och näppe undgått kulan. Det visar sig att det är Morris som tagit alla försvunna smycken och lagt dem på vinden. Nere vid middagsbordet igen börjar middagsdeltagarna berätta sina hemligheter.

 

Avsnitt 10

Middagsdeltagarna fortsätter att berätta sina hemligheter och alla missförstånd klaras upp. De ställer till med en fest och alla utom Amartin tar ecstasy. Men det finns en hemlighet kvar: Kristina som förlorat hela släkten Riddarstolpes förmögenhet i Afrika. Epilog: Hela familjen sitter på ett plan ner till Nigeria. Nu ska de hitta Kristinas pengar …